Yatak odalarımız aktif ve pasif geçirdiğimiz sürelerin toplamını düşündüğümüz zaman en çok vakit geçirdiğimiz alanların başında gelmektedir. Yatak odasının tasarımı, içinde kullandığımız sabit ve hareketli mobilyalar ile birlikte odamızın ruhunu artıracak bir takım fikirlerle birlikte bütünleşir. Tasarıma olan bu katkının bir ruha dönüşmesinin ve yatak odasında bir hava yakalanmasının en büyük yardımcılarından birisi odanın içerisinde yaşamımıza katkı sağlayan bitkilerin olmasıdır. Yatak odamızın içerisinde kullanacağımız bitkiler hem estetik anlamda hoş gelen bir hava yaratırken hemde doğru bitkileri kullanmamızın yatak odamızda geçireceğimiz vakite ve uykumuza olumlu katkı sağlayacağını biliyor muydunuz? Hem yaşam kalitemizi artıracak, hemde yatak odamızın tasarımının parçaları olacak o çiçekler.


1- Kurdele çiçeği

Kurdele çiçeği bilinen en iyi hava temizliği yapan bitkilerden birisidir. Bir çok ağaç türünden daha fazla fotosentez yaptığı bilinen bu bitkinin bir diğer adı da örümcek bitkisidir. Bakımı ise oldukça kolay olan Kurdele Çiçeği çok fazla suya ihtiyaç duymamakla birlikte çok fazla güneş ışını almadan da uzun bir ömre sahip olabilmektedir. Bu nedenlerle yatak odalarında ve diğer yaşam alanlarında çokça kullanılan bir bitki olduğunu söyleyebiliriz. 


2-Areka palmiyesi

Areka palmiyesi üst düzey bir ortam nemlendiricisi olarak bilinir. Tropikal bir bitki olan Areka Palmiyesi özellikle nem sorunu olan kuru odalarda o odanın nem dengesini sağlamakta oldukça iyi bir yardımcı olacaktır. Bu güzel bitkiyi yatak odanızda bulundurmak istiyorsanız onu güneş ışınlarını yeterince gören bir pencerenin önüne koyarak yaşamınıza sunacağı katkıları deneyimlemeye başlayabilirsiniz.


3-Yasemin 

Yasemin herkesin bildiği üzere rahatlatıcı bir etki yaratan canlıdır. Ortama yaydığı hoş kokusuyla, yatak odanızda bulundurduğunuz takdirde sizi rahatlatacak ve kaliteli bir uyku çekmenize yardımcı olacaktır. Stres ve kaygılarınızı da yenmenize yardımcı olacak olan yasemin çiçeği sabah uyandığınızda kendinizi daha dinç hissetmenize sebep olacaktır. 


4-Orkide

Orkide gece boyu oksijen yayan bir bitkidir. Bu nedenle soluduğumuz havanın oksijen miktarını artırarak içimize çektiğimiz nefesin kalitesini artıracaktır. Bir diğer yönden de farklı renklerde çeşitleri olan Orkide, yatak odası dizaynında, odanın havasını değiştirerek görsel anlamda tatmin edici bir ortam yaratmaya yardımcı olacaktır. 


5- İngiliz sarmaşığı

İngiliz sarmaşığı bulunduğu ortamın havasına karşı en iyi filtrasyon özelliğine sahip bitkilerden birisidir. Soluduğumuz havanın içerisinde bulunan küfleri, toksinleri ve bize rahatsızlık verebilecek türden olan alerjenleri filtreleyerek bizim içimize çekmemizi engeller. Böylece yatak odamızda geçirdiğimiz vakitte bu türden zararlı bir nefes alışverişinde bulunmamızı önlemiş olur. Bir diğer avantajı ise güneş ışını almadığı gölge olan alanlarda bile büyümesini sürdürerek kolay bir bakım süreci olmasıdır. 


6- Biberiye 

Tüketildiği takdirde sayısız faydasının olduğu bilinen biberiye bitkisi, yaşamını sağladığı ortama da sayısız katkı sunar. Yatak odamızda biberiye bitkisi bulundurmamız solunumumuzu kolaylaştırır, ve bazı yapılan araştırmalar biberiye bitkisinin bulunduğu ortamda yaşamanın hafızayı güçlendirdiğini göstermiştir. 


7-Gardenya

Gardenyalar çok çeşitli aralıklarda koku yelpazesine sahiptirler. Bir çok parfümün içeriğinde de gardenya çiçeğinin esansı olduğunu görebiliriz. Bu nedenle yatak odası takımına dekorasyon olarak bir gardenya çiçeği bulundurmamız kuşkusuz hoş bir koku ile nefes almamızı sağlayacaktır. Salgıladığı koku molekülleriyle insanlar üzerinde uykuyu artırıcı bir etki yaptığıda bilinmektedir. Bakımıda oldukça basit olan bu güzel çiçeğin yaşaması için, toprağını nemli tutup güneş ışınlarını almasını sağlamanız yeterli olacaktır. 


Bir 24 saatimizin içerisinde en çok içinde vakit geçirdiğimiz alanlardan birisi olan yatak odalarımızda hayat kalitemize ve geçirdiğimiz vakite büyük katkılar sağlayacak olan ve aynı zamanda o alanların ruhunu etkileyecek olan bitkileri hayatımızın bir parçası olarak görmek hayatımızda yaşamıyorken yokluğundan haberdar olmadığımız etkileri hissetmeye başlamamıza neden olabilir.