AHŞABIN YOLCULUĞU 


MDF ve doğal masif ahşap birbirlerine alternatif olarak kullanılabilen iki malzemedir. MDF üretilirken doğal ahşabın yumuşak ve sert dokulu olan parçalarının belli bir oranda liflerine ayrılarak kimyasallar ile birleştirilip sert bir levha haline getirilmesiyle oluşturulur. MDF ürünlerin doğal ahşaba göre belirli handikapları olsa da, piyasada ahşaba en iyi alternatif oluşturabilen malzeme olarak bilinmektedir. MDF kullanımının yaygın olmasının en önemli iki faktörü doğal masif ahşaba göre maliyeti daha uygun olması ve imalata kolaylık sağlayacak elverişlilikte olmasıdır. 



DOĞAL AHŞAP KULLANIMI 


Doğal ahşap MDF ürünlere göre hem kullanım ömrü olarak daha uzun bir ömre sahiptir, hem de dayanıklılık olarak MDF ürünlere göre daha güçlüdür. Örneğin; MDF bir ürün sudan kolayca etkilenip deforme olabilirken, masif ahşap bir ürün suya karşı daha çok koruma gösterecektir. Söz konusu bir yemek masası olduğunda doğal ahşap bir masa tablası seçmek bize belirli ölçülede ciddi avantaj sağlayacaktır. Örneğin; sıcak bir tencere veya çaydanlığın masa tablasına verdiği deformasyonu ahşabın yeniden zımpara ve cilalanması ile ortadan kaldırmak mümkündür. Bu yönüyle masif ahşabın yeniden kullanıma da uygun olduğunu söyleyebiliriz. Yine söz konusunun bir yemek masası takımı olduğunu göz önünde bulunurduğumuzda suyla olacak temaslar içinde yine doğal ahşabın MDF ürüne oranla daha elverişli olduğunu söyleyebiliriz. Tüm bu yönlerden bakıldığı zaman, doğal ahşabın tüm endüstriyel ahşap ürünlerinden daha verimli bir malzeme olduğunu düşünebiliriz.


      EN İYİ ALTERNATİF : MDF


                 MDF ürünlerde kendi içlerinde bazı çeşitlilikler göstermektedir. MDF Levhaların kaplamalar açısından gösterdiği farklılıklar mevcuttur. Örneğin bazı MDF levhalar, lamine kaplamalıyken, bazı MDF levhaların üzeri doğal ahşapla kaplanmaktadır.  Bu şekilde doğal ahşap kaplamalı ürünlerde MDF plakanın üzerine ince bir tabaka halinde doğal ahşap yapıştırıldığında amaç; ürünün masif ahşap özelliklerini göstermese de görünüm olarak onun gibi olmasını sağlamaktır.  Üst yüzeyi kaplanan MDF plaka aynı doğal ahşapta olduğu gibi zımpara yapılıp boyanabilir hale gelmektedir. Endüstriyel uygulama dünyası her geçen gün maliyetleri düşürerek muadil ürünler çıkarma konusunda durmadan ileri gitmektedir. Güncel malzemeler ile birlikte sağlamlık, kolay uygulanabilirlik ve malzemenin gösterdiği fonksiyonlar ile birlikte MDF ahşaba en uygun alternatifi sağlamaya devam etmektedir. Uygun bütçe ile en kaliteli yemek odası takımı için tercih etmek en doğru çözüm olacaktır.