Uzun geçen bir günün sonunda dinlenmek ve eğlenmek için ihtiyacınız olan bir oda; hafta sonları ailenizle ya da arkadaşlarınızla keyifli vakit geçirebilmek için oturma odası, evimizin en önemli odalarından biridir. Sizler için kapsamlı bir araştırma ile, bir dekorasyonda ihtiyacınız olan odak noktalarından, aydınlatmaya, şık mobilyalardan, size konfor alanını en mükemmel derecede sağlayacak yaşam alanını nasıl dizayn edebileceğiniz hakkında yaratıcı öneriler hazırladık.




Uygun Bir Stil ve Düzen Seçin


Öncelikle belirlememiz gereken konu, oturma odanızdan ne istediğinizdir. Bekar mısınız, yoksa aileniz ve çocuklarınız var mı? Evcil hayvanınız var mı? Çok sayıda rahat köşesi ve yumuşak oturma yeri olan konforlu bir oda mı istiyorsunuz, yoksa oturma odanız bir ofis alanı olarak da kullanılacak mı? Odanın stili ve düzeni düşünüldüğünde tüm bunlar anahtardır. 


Mükemmel oturma odasını tasarlamanın ilk aşamalarında, net bir fikriniz yoksa ne istediğinize dair çatışan fikirleri birleştirmek bile sizi harika bir tasarıma götürebilir. Bir kağıt ve kalemle oturun, odanın nasıl görünmesini istediğinize dair belirsiz bir plan yapın ve sizin için önemli olan temel özellikleri, renkleri ve öğeleri not edin. Bu şekilde, alışveriş söz konusu olduğunda, doğal olarak hayalinizdeki plana uymayan şeylerin cazibesine kapılmazsınız.




Bir Odak Noktası Belirleyin


Bir odak noktasına sahip olmak iyi bir başlangıç noktasıdır. Bu, odaya bir amaç ve uyum duygusu getirecek ve tasarımınızı merkeze alacak bir konudur. Çoğu insan oturma odasını öncelikle TV izlemek için kullanır, bu nedenle televizyonun ana odak noktası olması iyi bir fikir olabilir. Teknolojiden arındırılmış bir odayı tercih ediyorsanız, odayı şömine, en sevdiğiniz sanat eserleri ve hatta manzara özel bir şey sunuyorsa bir pencere gibi öğelerin etrafında toplamayı düşünebilirsiniz.


Tamamlayıcı Bir Renk Şeması Seçin


Hayalinizdeki oturma odasını tasarlarken renk düzeni çok önemlidir. Genellikle odayı nötr tutmak ve gelecekte stil değişikliğine izin vermek en iyisidir. Mükemmel oturma odası sade ve davetkar olmalıdır, bu nedenle çok sayıda sıcak renk düzenikullandığınızdan emin olun. Yastıklar, sanat eserleri, şilteler ve hatta perdeler, renk sıçramaları için kullanışlıdır, odayı canlandırır ve ona daha fazla kişilik kazandırır. LazenzaGarage stil uzmanlarımızdan en iyi ipucu: Zeminlerin duvarlardan biraz daha koyu olduğundan emin olun. Bu, odayı ortalar ve topraklar, alana denge getirir ve odanın biraz daha büyük görünmesini sağlar.




Uygun Koltuk Takımı Seçin


Renk şeması ayarlandıktan sonra, bir sonraki büyük karar oturma düzenidir. Bu, büyük ölçüde odanın kime hizmet ettiğine bağlıdır; daha büyük aileler, film geceleri için herkesin sığabileceği daha uzun kanepeleri tercih edebilirken, ev arkadaşları TV izlerken ayrı koltukları tercih edebilir. Boyut tercihiniz ne olursa olsun, dikkate alınması gereken birkaç önemli nokta vardır. İlk olarak, renk. Koltuk takımı ideal olarak tasarımınızın ikincil renk bölümüne oturmalı ve odanın ton paletini tamamlamalıdır. İkinci olarak, berjer rahatlığı elbette anahtardır; Malzemenin ve minderlerin tercihlerinize uygun olduğundan emin olmak için kanepeyi test ettiğinizden emin olun. Aşınma ve yıpranmayı düşünün: Dağılacak mı, yoksa dökülme ve hava koşullarına bağlı yıpranmalara ne kadar süre dayanacak? Ve doğal olarak bu süre, bütçeye bağlı olacaktır. 


Aydınlatma ile Doğru Işığı Yaratın


Oda gündüz veya hafta sonları çalışma alanı olarak iki amaçla kullanılıyorsa, doğal ışık için bol miktarda pencere olduğundan ve odanın etrafına birkaç parlak çalışma lambası yerleştirildiğinden emin olun. Bununla birlikte, oturma odaları için birincil kullanım, genellikle akşamları dinlenmek için konfor alanı olmalarıdır. Bu nedenle, akşam saatlerinde odanın sakin ve yatıştırıcı bir ortam oluşturmasını sağlamak çok önemlidir. Tavan lambaları genellikle gösterişli ve rahatsız edici olabilir, bu nedenle doğru lambaları satın almak önemlidir. Oturma grubunuzla uyumlu, daha sade ve modern aydınlatmaları tercih edebilirsiniz.




Yüksek Kaliteli Teknolojiye Yatırım Yapın


Film geceleri ve rahat akşamlar için doğru teknoloji çok önemlidir. Televizyonun modeli ve tarzı tamamen tercihe ve bütçeye bağlıdır, ancak paranızın karşılığını en iyi şekilde aldığınızdan emin olmak için birkaç ipucu ve püf noktası vardır. Alacağınız TV boyutu sahip olduğunuz bütçeni hanelerine göre değişecektir, ancak ortalama TV ekranı genellikle bellidir. Her zaman yüksek çözünürlükte ekrana sahip bir TV tercih edin. Çok sayıda pahalı, yüksek kaliteli televizyonun sesi genellikle zayıftır. Bir ses teknolojisine de yatırım yapmak konfor alnınız için önemli olabilir.





Aksesuarlarınızı Kullanmaya Başlayabiirsiniz


Harika bir oturma odası takımı buldunuz ve odanın ana gövdesi yerleştirildi. Artık odaya kişilik ve fayda katabilecek diğer öğeleri düşünmeye başlayabilirsiniz. Sehpalar önemlidir, ancak boyut ve stil kullanıma göre değişebilir. İçecekler ve atıştırmalıklar için küçük, dekoratif bir sehpa mükemmel bir dekorasyon öğesi olacaktır ya da alternatif olarak daha büyük bir masa, daha büyük gruplar ve TV yemekleri için hile yapabilir. Ayrıca odada bir özellik parçası olarak da kullanılabilirler; onları çiçekler, bitkiler ve sanat kitapları ile süsleyerek odanıza ayrı bir hava katabilirsiniz. Benzer şekilde, tabloların, aynaların ve duvarlarınızda kullanabileceğiniz diğer dekorasyon ürünlerinin gücünü asla küçümsemeyin. Mekana renk ve hayat katan bunlar kullanışlı araçlardır. Ancak dikkatli olmayı unutmayın, çok fazla kullanımı aşırı göz yorucu ve rahatsız edici görünebilir. Her ne pahasına olursa olsun dağınıklıktan kaçının, ancak birkaç süs, oturma odasına kişisel dokunuşlar eklemenin harika bir yoludur.