Yatak odalarını tasarlayan birçok mimar ve tasarımcı farklı tasarım yaklaşımları ve uygulama tekniklerinden esinlenir. İçinde mimari prensiplerin izlerini taşıyan temiz bitişler, formlar ve çizgilerle yola çıkarak içerisinde malzeme ve doku ögelerini de bulunduran çok yönlü bir tasarım sürecidir.


Tasarımın başlangıcında en önemli unsur kullanıcı profilini iyi anlamak ve o profilin ihtiyaçlarına uygun programı doğru biçimde oluşturabilmektir. Aynı tasarım yaklaşımı ve kullanılan ögeler bir insan için çok doğru, kullanışlı ve egonomik olabilirken; bir başka kişi profili için uygun bir yaşam alanı olmayabilir. Yatak odası takımı tasarımında en önemli etken bireylerin konfor alanında duydukları ihtiyaçlardır.



Fonksiyonun birinci plana alınması ve uygun ihtiyaç şeması oluşturulduktan sonra belirli bir amaca hizmet eden iç mekan ögelerinin organizasyonu yapılmalıdır. Kullanılacak olan sabit ve hareketli mobilyalar, depolama alanları ve belirli amaca hizmet eden tasarım elemanlarının organizasyonu iyi yapılmalı, ihtiyaca yönelik unsurlar göz önünde bulundurularak tasarlanan bu mobilyaların malzeme, renk, doku ve yapısal özellikleri iyi harmanlanarak birbiriyle uyum içerisinde çalışan ögelerden oluşan bir sistem haline getirilmelidir. 


Tasarımın herhangi bir sürecinde insan ergonomisinin mobilya üzerine katacağı kısıtlamaları tasarım kaygısıyla ikinci plana atmamak gerekmektedir. Yapılacak tasarımdan maksimum verimi almanın en büyük etkeni; tasarlanan öğelerin insanın kullanımına uygunluğu ve onun ihtiyaçlarına cevap vermesi olduğu göz ardı edilmemelidir. Bir yatak odası modelinin kullanımı içerisinde yatağın yüksekliğinden kıyafet dolabının derinliğine kadar her detay insanın ihtiyaçlarına ve kullanım rahatlığına olanak sağlamalıdır. Lazenza Garage olarak tüm bu ihtiyaçları özenle değerlendiriyor ve size uygun olanı tasarlamak konusunda özenli davranıyoruz.



Yapılan tasarımda kullanıcı profiline en uygun tasarım tarzı belirlemekte en önemli etkenlerden biridir. Bir yatak odası tarzı belirlemek tasarım dilini yansıtmak ve bütünsel olarak düşünerek mekanın ana konseptini dışa vurma anlamında etkilidir. Örneğin Hampton stilinde bir tasarım yapmayı uygun gördüğümüz bir iç mekanda kullanacağımız tasarım ögelerinin organizasyonunu daha iyi yaparak bütünselliği daha kolay sağlayabiliriz. Bir renk kartelasının içinde kaybolmak yerine belirlediğimiz tasarım stilinin kapsadığı renklerin tonları arasında detay çözümlerini yapmak tasarım sürecinde büyük yardım sağlayacaktır. 


Yatak Odası tasarımı yaparken ve mekan yerleşimini organize ederken Kullanacağımız yardımcı elemanlarda bir diğer önemli husustur. Bilgisayar destekli ortamda çalışmak her zaman o mekanı anlamak ve yaşamak adına tasarım sürecinde önemlidir. Mekanın yerleşim organizasyonunu yaparken Autocad, Archicad vb. programlar üzerinde çalışmak mekanı kolay organize etmemizi ve farklı yerleşimler üzerinde düşünme imkanı sağlamaktadır. Yerleşimle birlikte tasarım yapılacak mobilyaların çizimleri de 3dsmax ve sketchup gibi 3 boyutlu görselleştirme programlarında çizilerek uygulama başlamadan önce tüm tasarım tasarım kararlarını almaya yardımcı olacaktır.