Her evde, her oda, orada yaşayan insanlar için farklı bir deneyim sunar. Oturma odası gibi yerler ilgi çekici ve eğlenceli bir fırsat sağlar. Dinlenmek için olduğu kadar kaliteli vakti sürdürmek için de bir yerdir. Yatak odası aynı dinlenme deneyimini verebilir, ancak odanın gerekli mahremiyeti ile bir adım daha ileri gider. Mutfak, aile için tüm yemeklerin hazırlandığı önemli bir hazırlık odasıdır.


Yemek odası ev içinde bir referans odası olarak önemlidir ve aile bireylerini bir arada tutan önemli alanlardan biridir. Aile yemek masası evde önemli bir rol oynar ve uzun yıllar bunu yapmaya devam edecektir.


Modern evlerde yemek odasını önemli kılan nedenlerden bazıları şunlardır:


Alanların Görevlerini Netleştirir


Yemek odası, işlevsel alanların net bir sınırını verir, çünkü alanın yemekler ve belki de misafirleri eğlendirmek için olduğu açıkça bellidir. Bu sayede aile bireyleri oturma odasındaki ekranlarda uzun zamanlar geçirmek yerine, yemek sonrası yemek odasında sohbet ederek harika anlar yaşayabilirler.


Sağlıklı Beslenme Alışkanlıklarını Teşvik Eder


Sağlıklı beslenme alışkanlıklarının teşvik edilmesi üzerine 2013 yılında yapılan bir araştırmaya göre, yemek yerken konsantre olmamak kilo alımına neden olabilir. Hızlı veya dikkatsizce yemek yemek, 20 dakikada ihtiyacınız olandan daha fazla kalori almanızı kolaylaştırır. Bu nedenle, herkes yemek odasında kesintisiz yemek yerken, sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmış olur.


İyi alışkanlıklar, herkesten cep telefonlarını oturma odasında bırakmalarını ve yemek masasına gelmelerini isteyerek daha da teşvik edilebilir. Günümüzde insanlar, telefonlarına gelecek bir sonraki bildirimi beklemeye çok odaklanmış durumdalar.


Aileye Bağ Kurma Şansı Verir


Aileler için yemek odası bir evde her zaman önemli rol oynamıştır ve gelecek nesiller için de böyle olmaya devam etmesi gerekir. Yemek alanıyla gurur duyan insanlar, diğer insanlara pozitif enerji aktarır ve güven verirler.


Gücü, statüyü, birliği, aile ve misafirlerden oluşan bir topluluğu simgeleyen evin önemli bir parçasıdır. Başka bir yerde paylaşılamayacak deneyimleri birleştirme ve paylaşma yeridir.


Peki harika bir yemek odası dekorasyonu için ufak fikirler neler olabilir?


Yemek odası dekorasyonu, odanın kendisi kadar önemlidir. 


-Storlu bir masa seçebilirsiniz; Daha büyük misafirleri ağırlayabilirsiniz ve yuvarlak masalar kadar yer kaplamaz, küçük alanlar için de konfor sunar.

-Zarif ve büyük ölçüde olmayan bir kilim ekleyin; bu dekor odanın geniş ve gösterişli görünmesini sağlayacak. Hem de etrafa yemek saçan misafirlerinizin ardından temizlik konforu sunacak.


-Yüksek arkalıkları olan sandalyeler yerine, daha kullanışlı ve ufak sandalyeler tercih edin. Yüksek ve büyük arkalıklı olanlar odanızın alanını daraltırken, alanın küçük görünmesine de neden olur.


-Dekoratif aydınlatmalar ve farklı aydınlatma biçimleri kullanın; Masa üzerine dekoratif bir sarkıt aydınlatma yerleştirebilir ve ortam aydınlatması için alternatif ışık kaynakları kullanabilirsiniz.


-Odaya aşırı eşya koymayın; yemek odasında bir masa ve sandalyeler, belki bir büfe veya şifonyer yeterli olacaktır. Başka bir şeye ihtiyacınız olmayacak. Bir sürü büyük mobilyayı tıkmayın veya unutulmuş/istenmeyen eşyalar için çöplük haline getirmeyin.



Yemek odası toplanmak, sosyalleşmek, eğlenmek için bir alandır…Yılda birkaç kez kullanılmamalıdır. Bu gece masayı kurun, TV'yi kapatın, telefonunuzu bırakın ve ailenizle vakit geçirmek için dekoratif yemek odanızı kullanıma açın.