Yemek Odası Dekorasyonu


Yemek odası denildiğinde, stilden ödün vermek pek mümkün olmaz. Çok basit fikirler, size çok daha keyifli sofraların olduğu yeme-içme ortamı sunabilir. İster şık ve rahat bir köşe takımı yerleştirilmiş ufak bir yemek odası olsun, isterseniz elegant bir masa ve sandalye takımıyla şahlandırılmış ortamlar olsun, güzel bir yemek odası dekorasyonu yaratmak çok kolay.


Yemek odanızın ne kadar stil görüneceğini belirleyebilecek basit değişimlerden bahsedelim; Yepyeni bir kat boya, bir kaç tablo ve hatta biraz sıcak bir hava katması için bir halı, yemek odanız için küçük ama dekorasyonunuzda büyük değişimler yaratacak basit fikirlerdir. Peki yemek masanızı nasıl mı süsleyeceksiniz?  Bunun için de yaratıcı fikirlerimiz var. Zarif mumlar, çiçek aranjmanları ve hatta mevsimden mevsime değiştirilebilen meyve kaseleri gibi dekor unsurları, yemek odanız için kusursuz seçenekler olacaklardır.


İster çiftlik evi estetiği hayranı olun, isterseniz de şık ve modern tasarımların hayranı olun, bu basit tavsiyelerle istediğiniz yemek odasına kavuşacağınızdan eminiz. Küçük bir yemek alanına sahip olsanız dahi, akşam yemeği partilerinin ve aile toplantılarının vazgeçilmezi olacaksınız. Yemek odası dekorasyonu nasıl yapılır kısmına artık gelebiliriz.


1.TASARIMINIZI BELİRLEMEK İÇİN MEVSİMLERİ KULLANIN


Son yıllarda, yemek odaları ve yemek masası dekor fikirleri, daha çok akşam yemeği partilerine ev sahipliği yapmak için ayrılmış alanlar haline geldi. Daha samimi ve eğlenceli yemek odaları için mevsimlerin renklerinden kopya çekebilirsiniz. Yaz mevsiminin canlı tonlarını ya da sonbaharın o o eşsiz turuncu tonları ortama bambaşka hava katacaktır. Çiçekli masa örtüleri veya çiçekli vazolar yaz mevsimini anımsatacak küçük fikirler olabilir.



2. DEPOLAMA ALANLARI


Dekorasyonun bir parçası olarak depolama fakötörü oldukça önemlidir. Ancak, bazen yemek odası fikirlerinin bir parçası olarak göz ardı edilebilirler. Depolama alanları; mumlar, diğer dekoratif parçalar ve aile fotoğraflarınızı sergileyebileceğiniz sıcak ortamlar hazırlayabilmelerinin yanı sıra kıymetli ya da kullanılmayan eşyalarınızı depolayabileceğiniz alanlar sunar. Küçük yemek odası dekorasyonu için büyük tavsiye, depolama alanları ile ortama kişiliğinizi katabilirsiniz.


3. GALERİ DUVARINIZ İÇİN AYNALARI KULLANIN

Göz alıcı bir tasarım için, galeri duvarları aynalarla kullanmak yemek odanıza eşsiz bir görüntü verecektir.  Çok daha samimi bir hava için kullandığınız aynaların tasarımlarını da dikkate almanızda fayda var. Duvar rengini açık tonlarda kullanabilir ve sıcak ahşap masa ve sandalyelerle odanın tarzını tam olarak belirleyebilirsiniz.

4. HER DURUM İÇİN ÇALIŞAN BİR YEMEK ODASI OLUŞTURUN


Yemek odanızı tasarlarken, yalnızca aile bireylerini ağırlayacak bir oda değil, aynı zamanda daha büyük kutlamalara da ev sahipliği yapabilecek bir tasarım planı düşünmeniz önemlidir. Genişleyen bir yemek masası, küçük bir aile yemeğinden, odanızı cömert bir akşam yemeği partisine dönüştürmenin harika bir yoludur. Elbette masanın etrafında yeterli sayıda sandalye bulunması ziyaretçilerinizin hoş karşılandığını düşünmesi için önemlidir.



5. RENKERLİ KULLANMAKTAN KORKMAYIN


Modern yemek odası dekorasyonu ciddi bir iştir. Ama eğlence de her yerde olmalıdır. Bu sebeple renklerin eğlence gücünü kullanmaktan çekinmeyin. Rengarenk duvar kağıtları, limon yeşili sandalye döşemeleriyle, deniz mavisinin uyumunu kullanabilirsiniz. Lambalarda kullanabileceğiniz ekru ve pembe tonlarıyla kendinize cıvıl cıvıl bir yemek odası yaratabilirsiniz. 



6.AYDINLATMANIN ÖNEMİNDEN BAHSETMEDEN OLMAZ


Yemeğinizi net bir şekilde görebilmeniz için doğrudan masanın üzerinde parlak bir ışık olması önemlidir ve havayı ayarlamak için odada bir miktar ortam ışığının olması da güzeldir. Çok fazla veya çok az ışık sorun olabilir. Çok parlak tavan lambaları parlama yaratabilir ve yemeğinizi görmeyi zorlaştırabilir. Doğru aydınlatma, kreatif yemek odası dekorasyonunuzun ispatıdır.



Unutmayın, her yemek odası yalnızca cömert akşam yemeği partilerine ev sahipliği yapmak için ayrılmamalıdır, herkesin yemek saatlerinde bir araya gelerek günün hikayelerini paylaştığı ve eğlendiği bir aile alanı da olmalıdır.