Hepimizin evlerimizde en yüksek konforu beklediği alan oturma odasıdır. Dekor ve şıklık ne kadar önemli olsa da, yaşamın stresini atabilmek için görsel şölenin yanı sıra, seçtiğimiz duvar renginden, oturduğumuz kanepenin yumuşak dokusuna kadar konfor seviyesinin ön planda olduğu bir yıl yaşıyoruz.

         Dekorasyon denildiğinde, ilk aklımıza gelen seçeceğimiz renklerdir. 2022 yılının trend oturma odası renkleri

  • Turuncu Renkler : Zihin aktivitelerini olumlu etkileyen, güneşi ve sonbaharın o eşsiz görüntüsünü anımsatan tonlar.
  • Yeşil: Doğanın yansıması olan aldığımız nefesi bize hatırlatan bu renk özellikle rustık ve retro stilde bu yılın trend renklerinde karşımıza çıkıyor.
  • Mavi: Doğadan bahsedince, maviyi unutmak olmaz.
  • Gri: 2022 yılında gri tonları en sık karşımıza çıkanlar arasında. Diğer renklerle arasında olan uyum sayesinde bu yılın trend renkerinden.

         salon oturma odasında görebileceğiniz şeyler, günümüzün geri kalanında yaşayacağımız konforun temsilcisidir, diyebiliriz. Oturma odası 2022 yılının en büyük trendlerinde tercih edilenler;

         Minimalist Tasarımlar:

Karmaşa ve stresten uzak olabilmek adına 2022 yılında salonlarımız daha sakin ve düzenli formda. İşlevsel elemanlarla donatılmış, açık zemine sahip, doğanın renkleri ve az eşyalı tasarımlar bu düzenli ve sakin formun ana maddeleri.  Oda içerisinde kullanılan mobilya ve dekorasyon ürünleri doğadan ilhamla huzur verici ve canlı.

         Dönüşümlü Mobilyalar:

 Bu yılın trendlerinden biri de, dönüşümlü ve çok yönlü kullanılabilen eşyalar. Evlerin daha küçük tercih edilmesi, evden çalışma modelinin artışı ya da salonda yemek yemek gibi aktivitelerin çoğaldığı günümüzde, hem alan konforu sağlamaları hem de muhteşem  minimal dekoratif görüntüler sunmaları sayesinde,  dönüşümlü mobilyaların tercih sebebi olması kaçınılmaz oldu. Ofis, ev ve mutfak mobilya kullanım amaçlarını birleştiren dönüşümlü mobilyalar sıklıkla karşılaşılan trendlerin başında olmayı başardı. Özellikle sürdürülebilir tasarımın devamı diyebileceğimiz organik tasarımlar, doğal,ham formlar, rahat ve işlevsel dekoratif çözümler en çok tercih edilenler arasında. 

 

Doğal Materyaller:

Genel anlamda doğa-sever yaklaşımın ön planda olduğu bu yıl, oturma odası dekorasyonunda kullanılan tüm üretim malzemeleri ham ve doğal tercih ediliyor. Bu yıl dekorasyon fikirleri arasında özellikle mermer, doğal ahşap, rattan ve keten gibi materyaller ön planda. Oturma odalarını tek tip ve sıradan eşyalarla donatmak yerine, çok daha ergonomik, sakin, düzenli ve doğanın yanında materyaller tercih ederek sürdürülebilir tasarımın destekçisi model çok moda . Doğal materyaller, sürdürülebilir ve çevreci oluşuyla minimal tasarımın da en büyük destekçisidir. Doğayı korumak adına, bu yaklaşım oturma odalarımızda kullandığımız perde, kilim, tüm kumaş ürünlere de yansımış durumda.  Klasik bakış açısı yerine, doğa sevgisiyle dolu dekorasyon algısı yaratmak adına oturma odalarını doğal ışık alan, havalanan, doğal malzeme ve eşyalarla süslenmiş yapıda dekore etmek gerekiyor. Ayrıca bu yıl, doğal yeşili içine alan ve bitkilerle donatılmış salonlar da fazlasıyla trend.

 

Daha minimalist tasarımların, dönüşümlü mobilyaların ve doğallığın yüksek seviyede hakim olduğu 2022 yılı oturma odası trendleri için stressiz yaşam alanı tanımı doğru olacaktır. Renklerin daha doğadan yana olduğu, kullanılan ham maddelerde cevreci yaklaşımın ve sürdürülebilir tasarımların hakim olduğu, minimalist yaklaşımlarla kendimize kocaman oturma odaları yarattığımız harika bir yıl geçiriyoruz. Salon takımları içerisinde kullandığımız tüm dekoratif ürünlerin, doğayı yani bizi yansıttığı farkındalık dolu, en büyük trendlerin olduğu bir yıl.